Laatste nieuws

ZONNEPANELEN ZONDER RISICO’S OP HET DAK

Bent u voornemens om zonnepanelen te gaan aankopen?

Bent u er zeker van dat uw PV-installatie veilig en betrouwbaar op het dak staat, zonder onnodig hoge ballast?

En bij elke windvlaag of storm u buiten gaat kijken of het systeem nog op het dak staat?

De verzekeringsmaatschappij vraagt steeds vaker of het plat dak systeem gecertifieerd is, en welke certificaten overlegt kunnen worden. Als het systeem niet de juiste certificaten heeft, bestaat de mogelijkheid dat de zonnepanelen niet verzekerd worden tegen stormschade.

 

Vraag dus altijd aan de aanbieder van zonnepanelen naar de certificering. 

 

New-Solar-Limburg VOF werkt uitsluitend met het gecertificeerde systeem van Esdec voor platte daken.

 

Hieronder een voorbeeld van het plat dak systeem, tevens in een zwarte uitvoering te verkrijgen

 

 

Dit systeem heeft 5 certificaten ontvangen over:

 

  1. Systeem is bestand tegen wind en storm.

 

De werking en het effect van de wind op het systeem door een combinatie van computersimulaties, testen in de Duits-Nederlandse windtunnel en een schaalmodel test bij geaccrediteerd adviesbureau Peutz De testen van de wind op het systeem hebben aangetoond, dat de aerodynamica van Flat Fix ervoor zorgt dat de wind geen grip krijgt op het paneel. Hierdoor wordt een ongewenst krachtenspel voorkomen, waardoor de panelen goed in het systeem blijven liggen

  1. Meest brandveilige systeem:

 

Dit kwam uit de meest recente brandveiligheidstest, UL2703 /1703 als onderdeel van het UL2703 certificaat. Dankzij de goede ventilatie prestaties van flat Fix wordt oververhitting onder de panelen voorkomen. Daarnaast bieden de winddeflectoren niet alleen bescherming tegen de wind maar zorgen zij er ook voor dat brand afgeremd wordt.

 

  1. Potentiaal verschillen en bliksembeveiliging.

 

Wij installeren enkel een systeem dat volledig voldoet aan de NEN1010. Door toepassing van de composiet in het flat Fix systeem komen metalen delen van het montagesysteem niet onder spanning te staan. Daarnaast is er geen risico op galvanische- of spleetcorrosie, waardoor de vereffening onderbroken kan worden.

 

  1. Dakbedekking bescherming en rupswerking.

 

Zowel de dakbedekking als de zonnepanelen zetten uit en krimpen door temperatuurschommelingen. Het FlatFix systeem vangt deze uitzetting en krimp op, in zowel de lengte- als de breedterichting, zonder toepassing van rubbermatten of blokken. Het montagesysteem blijft hierdoor stabiel op de plaats, ondanks dat het systeem door weersinvloeden en temperatuurverschillen als het ware kruipt (rupswerking).

 

  1. Geen degradatie van materialen door weersinvloeden.

 

Esdec FlatFix montagesystemen zijn vervaardigd uit duurzame, sterke en lichte materialen die ook in de automobiele industrie gebruikt worden voor outdoor toepassingen, zoals aluminium en hoogwaardig glasvezelversterkt composiet. Het materiaal is getest conform UL 2703, wat onder andere inhoudt dat het materiaal succesvol is getest op veroudering en klemkracht. Niet voor niets biedt Esdec naast uitgebreide testrapporten een unieke garantie van 20 jaar.