Laatste nieuws

Niet eerder telde de Nederlandse lente zóveel zoninstraling

De hoge zoninstraling in dit seizoen zorgde voor een recordopbrengst voor eigenaren van zonnepanelen.
De trend is duidelijk, vanaf 1999 zie je een continu hogere instraling; met 2020 als absoluut record.

Deze meteorologische lente was voor veel eigenaren van pv-installaties een absoluut recordseizoen, zowel qua opbrengst in zonne-energie als in euro’s.’
Door deze trend wordt het steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te laten plaatsen door New-Solar-Limburg.
De combinatie hogere instraling en een goed product (A-merk zonnepanelen en omvormer) wordt de terugverdientijd hierdoor korter.

8,7 procent

Als men de lente van 2020 vergelijkt met de voorgaande 62 jaar, kende de lente dit jaar volgens 22 procent meer instraling.
Voor een gemiddeld huishouden met zonnepanelen leverde dit volgens het bedrijf 50 euro extra op, voor een boer met zonnepanelen 800 euro en voor een distributiecentrum met een groot PV-systeem zelfs 10.000 euro. (Volgens Sundata)
Zetten we alle data van alle lentedagen van 20 maart tot en met 20 juni bij elkaar, dan zien we dat zonnepanelen deze lente gemiddeld 8,7 procent meer produceren dan in de lente van 2019.
De zon scheen deze lente het meest in Zeeland en het minst in Groningen, maar Groningen kende alsnog 8 procent meer zon dan de lente vorig jaar. In Zeeland, Utrecht en Flevoland scheen de zon meer ten opzichte van de 10 jaar ervoor.

Dus twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op, en kijk wat u kunt besparen!

Team New-Solar-Limburg.